Jesus födelsedag

Igår skrev jag ett hatdiarium om julen och vad julen egentligen är och hur mycket lidande den åstadkommit. Men eftersom apberget laggade sönder precis då jag skulle skicka det (vilket säkert var lika bra) så orkar jag inte skriva om det.

Istället får jag önska er där hemma en riktigt God Jul, för alla är ju inte som jag, som flyr från julen. Jag trivs mycket bra här utan jul och idag ska jag handla russin och mandel som ska råka ramla ner i min glögg. Jag behöver inga julklappar eller en stor julgran, inte heller någon exlusiv middag. Jag är nöjd ändå. Jag kan sitta vid de nya kaklet vid huset och dricka glögg, äta köttbullar med rödbetsallad helt i min ensamhet och bara njuta av lugnet. Jag har de som står min närmast här och jag vet att även om julen inte ens existerade skulle det stå min nära. Vi behöver inte allt ståhej som gör att affärerna tjänar multum och vanliga föräldrar tvingas göra banklån. Vi behöver inte dyra materiella ting som ändå blir fel, och julklappsöppnaren tvingas låtsas se nöjd ut. Vi behöver ingen julgran som når ända upp till himlen  med tusentals ljus och dyra känsliga röda bollar (missförstå inte det där..)

Vi har varandra, och det är vi alla nöjd med.
Men för vanlighetens skull önskar jag mina nära och kära en God Jul och fira Jesus födelsedag klokt. Själv önskar jag också att så många miljoner människor skulle fira min födelsedag, även om min död var för typ 1900 år sedan..

Ha de bra
Jag bryr mig om er, även om det inte vore jul.

Ingen AC här inte...

För er som trodde att jag låg på en sandstrand med cocosnöt i ena handen och en skvallertidning i andra, med kroppen inoljad i solkräm och svettas som en gris, där trodde ni helt fel. Här är jag, i norra Thailand i ett ställe som stavas Phechabun(?) men utalas på något helt annat sätt. Det är kallt, mycket kallt och jag fryser. Tro det eller ej men pappa var tvungen att ta på sig en tjock fleesetröja och jag hackade nästan tänder. Det är betydligt kallare utomhus än inomhus och det skulle inte förvåna mig om det var 1 dm snö här utanför imorgon när jag vaknar, om ca 3 timmar.

Men på dagen är det varmt. Oj oj. Vi sprang runt och letade efter hotell idag, men hamnade på ett resort för 350 bath per natt. Då fick vi ett helt fristående rum, med två egna ingångar och fin gård. Det är mysigt och fint men jag haaaaatar tuggummit jag hittade på täcket som inte var mitt. Och de som känner mig rätt vet hur mycket jag hatar saliv och andras tuggummin. Jag mår fortfarande illa av det.

Men nu är det sova dags. Jag hörde nyss Robin svamla i sömnen om nåt i stilen "Vafan jag har ju jobb och de sitter bara där. Jaaa, där vid cementen. De sitter bara på en stol. Ser du inte? Och jag har ju jobb. Jag ska bygga med cement, en parkering ska jag ha. Tyst nu, nu ska jag sova". Hahah jag gillar när folk pratar i sömn. Det är kul!

Godnatt!

Avrundning av praktiken

Denna torsdag började precis som vanligt. Jag åkte cykeltaxi till jobbet, stod ute och väntade tills de kom och sedan när de väl kom satte sig alla runt bordet, fällde upp datorerna och började genast jobba. Vi hade besök idag med, precis som tidigare. Rekif eller vad han hette, kund från Indien. Hans mål var att bli störst i världen med att driva hemsidor (200 st), eftersom han var så fascinerad över hur de överhuvudtaget kan finnas. Internet, liksom. Yay.

Han skulle iaf ha en logga till några sidor som skulle arbetas på. En utav dem var "blacklittledresses.com" och den andra "Softsilkysecrets.com". Loggan jag gjorde för dem kan man se på deras hemsida snart. Men det tog hela två dagar innan han blev nöjd och jag uppfattade honom som en mycket förvirrad kund. Hur han ska klara av att driva 200 hemsidor förblir för mig en svårlöst gåta.

Kvällen började tränga på och min handledare, Pook, kom och berättade att jag inte behövde komma till jobbet imorgon, eftersom de höll på att flytta deras office till ett annat ställe och eftersom jag inte praktiserar som möbelflyttare så kunde jag få vara ledig. Jag var glad och tackade för mig och vi var glada allihopa. Sedan åkte jag cykeltaxi hem och gick och shoppade parfym. Det började med att jag bara skulle lukta lite, sedan stod vi där alla tre; jag, mor och far och luktade på alla möjliga parfymer med två killar som mest bara ville få deras parfym sålt. Det slutade som vanligt med att pappa tog fram sedelbunten, alla blev nöjda och pappa 1490 bath fattigare. Ja, tack pappa!


Sedan åkte jag hem och sov för att vakna dagen efter. Vi åkte tillbaka till Pattaya och jag sov bort hela dagen, och kvällen för den delen.


Iförrgår var det lördag, som det alltid är en gång i veckan. Jag sov bort även halva den dagen och vaknade med lite huvudvärk. Tog något stort piller som tydligen skulle vara bra mot sånt, duschade och var beredd på att åka till Mike för att handla kläder. Jag och pappa satte oss på moppen och tänkte köra iväg tills vi fick beskedet att vi skulle tydligen bowla, men det ville varken jag eller min far så han skjutsade dit mig för att jag uppenbarligen skulle göra Robin och mamma  sällskap, och alla vet ju att jag tycker att bowling är supertråkigt så jag träffade Johan, som också var i Pattaya. Vi gick en sväng och bestämde oss för att han sedan skulle komma till vårat boende med mopedtaxi. Efter en lång stund gjorde han det, vilket verkade rätt komplicerat eftersom ingen taxigubbe visste tydligen var det var, även fast de alltid brukar veta. Och Johan visste ju inte heller så det blev himla slingrigt.
Jaja, tillslut kom han hit och gjorde jag och Robin sällskap i en liten bar i närheten, mysig och lugn i jämförelse med alla andra. Vi snackade en stund och diskuterade allt som hade med Mexicos tequila att göra, till priset på en stor ölflaska. Vi satt där några timmar och gick en runda till 7eleven. Efter det begav vi oss hemåt och somnade i sängen. Hoppas Johan tog sig hem med skinnet i behåll.


Nu ska jag bara vara lat en stund.

Skönt.


Modeller med en fot i olika länder.

I fredags hade vi tre modeller på jobbet som skulle modellera för det tyska företaget som skulle göra en golfkatalog. Plåtningen tog hela dagen och stal lite tid av kvällen också.
Jag kände lite medlidande till modellerna. De tog på sig ett par kläder, tog ca fem bilder, bytte om, fem bilder till osv. Stackarna var tvungen att hålla på så ca 200 ombyten. Hur som helst så blev vi till sist färdiga och jag var glad, för innan dagens slut hade jag hunnit bli vän med make up artisten, hårdesignen och fotograf assistenten. Även modellerna var trevliga att prata med och de kom från Brasilien, Canada och något annat land som jag inte kunde lägga på minnet.

Jag minns den manliga modellen lite extra, inte bara för att han var snygg utan han verkade ha ena foten i Thailand och den andra kvar i Brasilien. När han först anlände med ett linne som blottade hans muskulösa solbrända kroppsbyggnad sa han ingenting på två timmar. Han gick direkt in i sminkrummet, blev påsminkad lite snabbt och gick sedan och satte sig på en stol med en godispåse som sällskap tills alla andra blev färdiga. Ännu inte ett ljud från honom. De började fota och han höll fortfarande tyst, tills han sedan klämde ur sig att bältet var för stort för hans lilla midja, så det var tvungen att nåla fast det för att se äkta ut. Kanske var han bara morgontrött för när han väl började prata kunde han inte sluta. Han dansade runt, gjorde yoga, trummade på golv, tapet och bord. Han kunde helt enkelt inte vara still. Men vi pratade och han var faktiskt, trots det konstiga morgonbeteendet, trevlig.

Kvällen avslutades med en jobbig taxiresa tillbaks till Pattaya med en mycket trött taxichafför som gång på gång nickade till av trötthet. Tillslut tog vi oss hem med skinnet i behåll och förhoppningsvis gjorde även taxigubben det.

På onsdag är det foto igen. Tre snygga modeller ska komma och bli plåtad för dyra kläder. Blir spännande. Jag gillar sånt. Det är kul!

Tills dess ska jag sova, äta och shoppa (:

   

Nudlar, inte längre min passion.

Jag måste få klaga lite på min jobbiga analfabet inom det thailänska språket. Eftersom jag inte kan läsa så kan jag inte komma på någon ny maträtt jag vill äta. Även fast de på jobbet översätter så kör jag på säkra kort. Nudlar med lite kött i. Det är det enda jag vet finns överallt och smakar helt okej. Dock är jag gode less på det vid det här laget, efter att ätit det flera dagar i streck, till lunch och middag. Det pirrade i magen och jag blev som ett barn på julafton när jag öppnade dörrarna till McDonalds, beställde en cheesmeny och njöt. Hamburgaren var torr och halväcklig, men oj så mycket bättre än de ständiga nudlarna. Roland Mcdonald var min Gud, iaf för stunden.

Just nu skulle det passa utmärkt med en fotmassage (eller magasse som farbror Gölle säger). Tidigare i Pattaya fick jag en underbar massage/magasse. 200 bath kostar det, alltså ca 43 kr, för en hel timme. De oljar, masserar och knådar som tusan på ben och fötter och avslutar med några minuters rygg och nackmassage. Helt suveränt när man gått kilometervist i hårda skor så de små fossingarna blivit full av skavsårsblåsor och stela som bananträd.

Jag tyckte det var lite komiskt att de tyckte att farbror Gölle hade vackra, långa, fina, lena ben som en kvinna. Men han försäkrade dem gång på gång att han var 100 procent man OCH ogift.

Nej, nu ska jag fika och sedan lägga mig. Gissa vad det blir för kvällsfika?
JO, nudlar!
Suck.

Utan A AE O :s

Internet har varit mycket opalitligt pa sistone. Ena stunden fungerar det klockrent, andra gar det mycket segt eller fungerar inte alls. Darfor sitter jag nu pa en av hotellets dator dar det inte finns a ae o och tagentbordet ar fruktansvart segt. Dock kan det vara bra att trana fingermusklerna lite, vad det nu ska vara bra for.

Annars fungerar allt suverant. Det har fortfarande inte regnat en enda dag. Jobbet fungerar fint och jag ska vara dar lite extra tidigt imorgon for att en kund ska flyga hit fran nat land och leverera klader och bestamma lite over en golfkatalog som ska goras och produceras.

Nagot jag saknar ar faktiskt pommes med kott och vanliga gronsaker. Det finns inte sadar superbra restauranger i narheten, sa just nu ar det bara nudlar som galler, och alla som var med pa fjallturen vet ju att man snabbt blir less pa det.

Sedan vagar jag (eller ingen annan) ha roda eller gula klader pa sig eftersom demonstranterna pa flygplatsen har gula klader, och de som demonstrerar mot demonstranterna har roda. Vilken tur att jag nastan inte har roda eller gula klader, men jag ville bara ha nagot att klaga pa.

Sedan undrar jag varfor manen ar upp och ned i det har landet. Ar det darfor jag ar pa andra sidan jorder?

http://anencefali.blogg.se/