På säkra kort

En sak jag tänk på flera gånger är att de nya filmerna som går på bio är oftast baserad på en bok, dataspel eller till och med leksaker. Då har regissören tagit en redan färdig historia och gör om den till film. Lätt som en plätt. Var tog alla filmer vägen då regissören skrev historian själv? Har t.om. de världskända och duktiga folket tappat fantasin. Det verkar lite som att människans fantasi var på topp för några år sedan, och att utvecklingen nu är på väg bakåt. Däremot nya filmen Avatar är en bra film, då regissörren planerat noga, skrivit en bra berättelse och filmat den. All creds to James Cameron.


Från en sak till en nästan likadan.
Tv-reklamer. Till och med de börjar efterlikna andra saker. Titta på de två senaste Icareklamerna till exempel. Den första, videobloggen. Ja, den fick mig att dra på mungiporna och finna den lite kul. Äntligen någon som visar hur fåniga de populära videobloggar kan vara. Jag tolkar den iaf som en parodi och ironisk. Vissa bloggare fattar inte att det är inte på deras sida Ica står på, utan att dom gör narr av dem. Alltså bra reklam men idéskaparen är, tragiskt men sant, bloggerskorna som videobloggar på det viset.
Sedan den andra, Gina tricot-kopian. Inte okej. Det räcker med en reklam mot klädbranchen (jag säger kläd eftersom flesta videobloggare oftast bloggar om mode). Fånig, och då inte på ett bra sätt. Dessutom har Ica tagit en redan existerande idé och gjort om den lite här och där.

Det börjar kännas som att Ica tar efter den dåliga nya trenden att återskapa nytt istället för komma på eget. En mindervärdig stil!

Om jag får säga det själv så föredrar jag fortfarande bland Icas första reklamer, som de gjort själv... förhoppningsvis. Utvecklas även Icas reklamskapare bakåt?

Se och bedöm själva.



Däremot att de vill hjärntvättar folk med sång om att man ska köpa deras varor varje dagt som oftast är skit, och att de anställt en psykolog för att få det att lyckas, det är en annan femma.

Bonde söker bonsai?

Jag slumrade till en stund idag kring lunch. Drömde att pappa kom hem från Thailand med ett persikoträd i bonsaiformat som var bland det finaste jag sett. Stammen var tjock och blommorna glittrade. Det lyste ett svagt sken från trädet som förstärkte det mäktiga intrycket.
Folk skaffar katter, hundar och alla möjliga diverse saker medan jag tänkt skaffa ett bonsaiträd.
Jag har länge tjatat på Patrick att vi ska inhandla ett eller flera som vi kan ta hand om, men än så länge tillåter inte ekonomin.

Jag tror det var ett tecken.
Jag är uppenbarligen redo!

Ny bloggdesign

Sådärja, nu kan du plocka upp hakan igen efter att du tappade den vid entrén till bloggen. Ja, knasigt va? Christina har uppdaterat bloggen OCH bytt bloggdesign på en och samma gång. Nu är det dags att rivstarta det nya året lite i efterhand och blogguppdateringar bör ske oftare än en gång i månaden. Om bloggen ser lite knepig ut så kommentera gärna och berätta vad som står på tok. Här är min printscreen och jag hoppas eran ser likadan ut. Tips, tryck på bilden för... ja, större bild:


För att hålla er uppdaterat gör jag en liten snabb lista med all information mina stalkers behöver för att inte känna sig alldeles för oinformerade och misslyckade.

- mitt hår är numera mörkbrunt igen.
- arbetslöshet är kanske det tråkigaste jag vet.
- patrick är fortfarande den finaste killen.
- jag har börjat spika framtidsplanerna och planerar som en tok.
- jag och p har varit i hans hem i sthlm en hel del sedan i somras.
- kl 16.00 ska jag göra nyttiga pannkakor åt mig och p.
- mor och far är fortfarande i thailand
- nya hårprodukter är inköpta
- jag är fortfarande awesome!

Nu blir det duschen och sedan försöka hämta posten som vart lagrad i postkontoret.
Undra när de har lunchstängt? Hmm...


Över and Ut.