På säkra kort

En sak jag tänk på flera gånger är att de nya filmerna som går på bio är oftast baserad på en bok, dataspel eller till och med leksaker. Då har regissören tagit en redan färdig historia och gör om den till film. Lätt som en plätt. Var tog alla filmer vägen då regissören skrev historian själv? Har t.om. de världskända och duktiga folket tappat fantasin. Det verkar lite som att människans fantasi var på topp för några år sedan, och att utvecklingen nu är på väg bakåt. Däremot nya filmen Avatar är en bra film, då regissörren planerat noga, skrivit en bra berättelse och filmat den. All creds to James Cameron.


Från en sak till en nästan likadan.
Tv-reklamer. Till och med de börjar efterlikna andra saker. Titta på de två senaste Icareklamerna till exempel. Den första, videobloggen. Ja, den fick mig att dra på mungiporna och finna den lite kul. Äntligen någon som visar hur fåniga de populära videobloggar kan vara. Jag tolkar den iaf som en parodi och ironisk. Vissa bloggare fattar inte att det är inte på deras sida Ica står på, utan att dom gör narr av dem. Alltså bra reklam men idéskaparen är, tragiskt men sant, bloggerskorna som videobloggar på det viset.
Sedan den andra, Gina tricot-kopian. Inte okej. Det räcker med en reklam mot klädbranchen (jag säger kläd eftersom flesta videobloggare oftast bloggar om mode). Fånig, och då inte på ett bra sätt. Dessutom har Ica tagit en redan existerande idé och gjort om den lite här och där.

Det börjar kännas som att Ica tar efter den dåliga nya trenden att återskapa nytt istället för komma på eget. En mindervärdig stil!

Om jag får säga det själv så föredrar jag fortfarande bland Icas första reklamer, som de gjort själv... förhoppningsvis. Utvecklas även Icas reklamskapare bakåt?

Se och bedöm själva.



Däremot att de vill hjärntvättar folk med sång om att man ska köpa deras varor varje dagt som oftast är skit, och att de anställt en psykolog för att få det att lyckas, det är en annan femma.

Kommentarer
Postat av: Anette

Haha när jag såg "Ica bloggen" så höll syrran och jag på att garva ihjäl oss! Men det är sant att det verkar som att all film, reklam osv har gått i väggen.

2010-01-30 @ 23:55:29
Postat av: EMelie

VArt är blåbärspajen?

2010-02-03 @ 07:27:43
URL: http://iceonthelake.blogg.se/

Skriv din kommentar:

Namn:
Bekvämlighetsknappen

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback