Rädda ditt äktenskap med kinesisk toa

Idag blev jag färdig med ett skolarbete lite snabbare är planerat. Det betyder valfri tid till annat och för mig denna gång blev det att kolla igenom skoldatorn och skratta åt gamla arbeten. 

Bjuder på ett mycket oseriöst arbete som gjordes i ettan. Vi skulle välja ut en äkta artikel och illustrera en bild till den, sedan trycka på en tshirt. Jag minns inte vad jag tänkte eller varför jag var så oseriös (eller var jag det?). Hur som helst, ha överseende över min konstiga humor.

"Kinesisk toa kan rädda äktenskap.
Plats för intima samtal.
LONDON. Nu kan par lösa sina problem – på toaletten. TwoDaLoo är en tandemtoalett där båda kan lätta på trycket samtidigt. Den kinesiska uppfinningen är även miljöanpassad för det krävs bara en spolning för båda toalettskålarna, skriver London Metro. Tanken är att par ska prata om sina problem på toa och sedan spola bort all ilska med skiten. Tandemtoaletterna kostar 8 600 kronor och kan än så länge bara beställas i tolvpack."





Hårlöshet och Matematik, ett samband?

I Lördags var jag en seg människa. Jag började dagen ungefär kl 15.00 med en hemsk frisyr. sliten kropp och fet frukost. Sedan begav jag mig mot sängen för en hel kvälls slöande, vilket hastigt förändrades då Hampus skrev att han tyckte vi skulle dra en kopp kaffe hos hans far på uteplatsen eftersom det var strålande sol. Jag var på och rätt som det var satt jag i Hampus mammas Volvo på väg mot Storuman. När vi väl var framme efter att promenerat en bit till hans äkta far så hade solen gått i moln och det var ruskigt kallt. Vi satt oss vid köksbordet och diskuterade lumpen. Hampus ska i augusti göra lumpen i Stockholm. Jag insåg än en gång hur gärna jag vill flytta dit.

Sedan umgicks vi hela kvällen och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi pratade om matematik eftersom jag måste plugga en extra mattekurs för att få rätt behörighet, och jag om nån är absolut ingen matte-människa. Hampus berättade att när han sitter på mattelektionerna och funderar över svåra mattetal kliar/sliter han sig oftast i håret, speciellt vid hjässan där många äldre män blir kraftigt tunnhåriga. Ibland har han samlat ihop en fin liten hög med hår på bordet för att påskynda  tonsur. Sedan när han vaknade från mattevärlden och tittade sig omkring såg han att alla mattelärare på skolan faktiskt är väldigt tunnhåriga på hjässan. Har de haft samma beteende som Hampus brukar ha? Finns det ett samband med att många mattelärares hårlösa hjässa och Hampus uppförande? Isåfall tycker jag att han ska sluta upp med sin ovana, eller sluta läsa matematik för att behålla håret.


Känner ni igen denna syn matteräknare? Då vet ni att ni är i riskzonen.

Jag är ett knepigt beteende

Eftersom jag får ständiga klagomål om att min blogg inte uppdateras så ofta faller jag för grupptrycket och skriver något meningslöst och tråkigt. Sanningen är den att även jag själv tycker att jag uppdaterar för sällan och önskar att något kul hände om dagarna, något värt att skriva om. Så för mina vänner som undrar var jag står i livet skriver jag en kort lista om det nuvarande läget.

- Pluggar hela dagarna och slänger in extra kurser. Alltså blir det väldigt mycket att göra de sista månaderna men det är lika bra att bita ihop och fixa allt på slutet.
- Balklänningen sys och jag har sjukt dåligt samvete om hur mycket pengar jag kostar på mina föräldrar. Studenten är dyr, plugga vidare är dyrt, flytta är dyrt osv...
- Samvetet börjar styra mer och mer och jag har trots att jag egentligen inte vill bestämt mig för att flytta till mitt hem hos mor och far. Ibland måste man göra saker man inte vill, men som är nödvändiga. Har insett att jag måste finna mig i ensamheten och lära känna mig själv när jag sagt upp min andra hälft. Det är inte ett dugg roande och har en tuff period framför mig, men som sagt, det är nödvändigt.
- Jag är mer och mer inaktiv vid datorn och på ställen som Apberget och Facebook. Har t.om blivit kass på att svara på sms. Nej, jag är inte okontaktbar utan bara less på denna bekräftelsetorsk man en gång var.
- Körkortet är närmare än vad jag förväntat. Extra plugga och bo i Lycksele någon vecka. Känns som att det behövs men är samtidigt en geografisk flykt.

Oj så olikt det är mig att skriva om det här, men efter folks begäran om ett mer "dagboks"aktigt inlägg blev det ett lättläst blogginlägg som t.om Emmy kan förstå.

Dessutom har en trevlig själ tipsat om en sida som är bättre än Lexin; tyda.se
Jag viker mig och erkänner att den är betydligt bättre.

Nu blev det långt, tråkigt och lite för känslosamt. Jag är inte bra på känslor så förhoppningsvis tar det en lång stund innan jag skriver ett till sånt här inlägg.

God natt kära vänner!

Töntiga töntar eller hur var det?

Jag börjar få klagomål från flera håll att min blogg uppdateras alldeles för sällan. Det var till och med någon som sa att jag bör skriva om vad jag gör om dagarna, vad jag tänker och allt annat sånt där fjolligt. Det lät som ett big no no i mina öron. Dessutom påpekade personen också att jag tydligen använder för svåra ord i min blogg, vilket jag tycker är helt normala vanliga vardagsord. När jag sedan berättade att lexikon var bland mina mest besökta webbsidor fick jag en fet töntstämpel i pannan. Jag antar att jag är rätt töntig. Det finns flera handlingar jag gör som lätt skulle kunna listas upp i töntarkivet......

(10 minuter senare)
Nu var det egentligen meningen att jag skulle skriva en lista på alla töntiga beteenden jag har men kunde ohyggligt nog inte komma på något konkret. Efter en massa googlande och sökande efter vad ordet "tönt" egentligen betyder, vilka som klassas som töntar och vad man gör som tönt blev jag inte mycket klokare. Är töntar de med glasögon som spelar spel hela dagarna, eller de som inte vågar gå fram till en brud och fråga om hennes nummer? Kanske är det såna som aldrig visar sig ute och är rädd för uppmärksamhet? De som skiljer sig från mängden? Eller de som har bra betyg? Jag insåg just att jag har skrivit ett inlägg om något jag inte vet vad det betyder och ännu mer underligt, jag kallade mig själv något jag inte vet vad det är.

Kanske någon snäll själ där ute kan förklara, vad är tönt för dig?