"Home sweet home"

"Hem ljuva hem" brukar man kalla det, men för tillfället kan jag inte hålla med. Huset och familjen är definitivt inget fel på, synd bara att den befinner sig på helt fel plats. Jag skulle inte tacka nej för att placera det på något annat ställe, lite sådär ett dussintal mil söderut.
Ärligt talat känner jag mig inte alls hemma här. Det är mörkt och kallt här. För att överdriva kan man nästan känna kylan krypa in längst ben och märg.
Jag, som flera andra, anser att möjligheterna är få här jag bor. Jag kan uppriktigt sagt inte se mig själv vara kvar här i framtiden. Kan för övrigt inte alls förstå de som vill bo kvar och jobba på Ica. Men som sagt, alla är olika...

Praktiken är helt slut nu. Sista stället vi var på var genomtråkigt. Journalistik är absolut inte min grej och det kändes helt och hållet som att stället var beroende av praktikanter som skulle sköta deras skitjobb. Både jag och min arbetskompis vantrivdes där.

Sedan var jag som sagt ledig från den halvlidande APU-platsen och begav mig till Gävle för att följa Robin på rättegång. Det gick helt okej där. Den tilltalade såg inte alls ut som förväntat. Han hade med sig två av sina vänner, ett vittne och sin far. Medan Robin berättade allt som hände sneglade jag lite på den tilltalades vänner. En utav dem hånlog lite smått och den tilltalade kastade lite små blickar till honom som jag uppfattade betyda "vem bryr sig?". Pappan däremot knöt nävarna och hade gråten i halsen. När han sedan skulle säga några ord kunde man höra hans förtvivlan som trängde igenom stämbanden. Det gick inte att inte tycka synd om honom. Robins mormor och morfar har dessutom väldigt nära kontakt till honom och hade enorm förståelse för hur han måste känna sig. Han hade för övrigt tagit med sin son till polisförhören och möten som handlar om våld.
    Hur som helst var Robins målsägandebiträde och åklagare var suveräna.
Den tilltalade erkände och hade inte alls någon förklaring till händelsen. Man tycker ju att det bör finnas något motiv men inte den här gången. Han hade faktiskt ingen aning eftersom han egentligen inte haft något otalt mot Robin sedan tidigare, varken före eller efter den väldigt onödiga händelsen.
    På grund av hans unga ålder fick han en extrem ungdomsrabatt på domen. Hade han varit 18 hade han fått 1 ½ års fängelse, men nu var han bara 17 därav ett lindrigare straff. Men nu orkar jag inte skriva mer om det.

En kort sammanfattning av inlägget.
Jag vill helt enkelt bort från denna banala vardagen i den här ödeläggande byn.
Robins rättegång gick okej och min senaste praktikplats var inget att hurra för.

Godnatt!


En duschtur

Känner mig inte alls taggad för Umeå ikväll. Hade varit skönare att få stanna hemma och åka direkt till Gävle imorgon kväll, men nu måste jag först åka buss till Umeå, sedan stanna där en meningslös dag för att äntligen få åka ner till Gävle. Och den här ständiga "söndagspackningen" ser likadan ut varje gång. Sitter vid datorn, packar, duschar och åker iväg till bussen. Sitter på bussen i 4 timmar för att sedan gå till lägenheten och göra ingenting där. Vilken tur att jag snart slipper allt som har med jobb och skola att göra i 2 veckor.

Funderat massor på ordspråket "när man väl nått botten finns det bara en väg, och det är uppåt".
Sanning i det. Antingen stannar man kvar på botten och förmultnar eller tar sig i kragen och kommer upp.
Tycker bara att de stämmer så bra så jag var bara tvungen att påpeka det ^^

Nej, packa och duscha och vara lite seriösare i nästa inlägg?
Känns som allt bara kommer som "random"inlägg på både bilddagboken och bloggen nu när man aldrig har tid eller nåt liknande. Men snart bor jag hemma igen så då blir man sig själv igen kanske (:

DUSCHA VAR DET!
HEJS!


En sorts lördag

image17Jo jag är väldigt dålig på att uppdatera. Är som sagt på praktik i 2 veckor till. Sedan bor man hemma igen och deppar över Storuman. Tog en tidig buss hem igår från Umeå och oj så skönt de kändes att komma hem i tid. Sedan träffade jag Max, Maja och Petra på bussen. Max har jag nästan aldrig träffat sen vi slutade nian, så vi pratade massor och bestämde oss att kanske fixa en gammal(ny)klassfest. Hade varit hur kul som helst att vara med gamla klassen (: De var ju faktiskt den bästa man nånsin haft och förmodligen nånsin kommer att få...

Köpte massor av godis igår som fortfarande ligger i kassen breve sängen. Den blir nog kvar där tills ikväll för idag är det ridning i vanlig ordning. Fast först ska jag och pojken ut på en promenad (: Är attans fotosugen också. Synd att vädret är tråkigt och hela Storuman är tråkig. Var är dammen med alla ankor och svanar? >.<

Annars går praktiken bra och allt annat. Känner mig både bra och dålig då jag lättat mitt hjärta och bestämt för att sluta ta massa skit. Dåligt samvete som attans men det är inte så enkelt då vissa vägrar vara öppen för nya banor och tycker att allt å alla ska va som en själv och tror att man äger världen.. tycks visst finnas en hel del sånna och inte är det lätt alltid.

Ne nu ska ja fixa till mig lite och sluta slöa ^^
HERRÅ

Uppdaterar...

image16
Nu var det längesen jag skrev nåt så man får väl passa på då man har lite tid iaf.
Har ju som sagt praktiserat i Umeå i två veckor nu och de ha varit najs. Första veckan var inte lika najs för de var inte lika coola människor där men på Fotohörnan i Umeå var de najs (:
Lunchade med chefen första dagen och lärde känna folket. Pratade som mest med Lars (sångaren i Slutstation Tjernobyl) och han berätta om sitt liv och sånt och jag pratade om mitt. Vi kom rätt bra överrens och redigerade bilder tillsammans resten av dagen. Sen har de bara flytit på, framkallde lite bilder åt folk och fixade å donade.
Massa kul sista dagen då chefen sa att han skulle ringa mig då han fick igång mer bildredigering och album och sånt så skulle ja få jobba. Wiehoo tyckte jag om det !!!

Pojken kom å hämtade mig i Umeå. Sen så sitter jag hemma nu å väntar på att vi ska ut och köra skoter (:
Hihihihi tycker jag om det !!

Imorn Umeå igen och på Måndag är det APU Helhet reklambyrå. Tror faktiskt också att de är ett av de mkt bättre ställerna ;D APU är så mkt bättre än skola.. Åså önska man ju ändå som mest att man tjänade pengar samtidigt men den feta studielönen kommer ju i slutet av månaden.. Och Emmy hatar som mest då jag kallar mitt studiebidrag för lön men lite lön är de väl.. jag kanske inte jobbar på bilisten och känner mig viktig?! ^^